Menu
Serbian English Russian

По препоруци Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Параћин и уз сагласност Школске управе Јагодина, у свим школама општине Параћин, образовно-васпитни рад, настава и сви други облици рада реалзоваће се путем учења на даљину почев од 05.03. до 19.03.2021. године и даље до побољшања епидемиолошке ситуације и стварања услова за одвијање наставног процеса у школи.

Обавештавају се ученици да су понедељак и уторак, 15. и 16. фебруар 2021. године, нерадни дани због обележавања Дана државности Србије - Сретења. Настава ће се по утврђеном распореду наставити у среду, 17. фебруара. Свим ученицима и запосленима желимо срећан Дан државности!

Национални празник Сретење – Дан државности Србије обележава се 15. и 16. фебруара у спомен на 15. фебруар 1804. године када је у Орашцу код Аранђеловца, под Карађорђевим вођством, донета одлука о почетку оружаног устанка против отоманске власти (Први српски устанак), као и на 15. фебруар 1835. године када је на скупштини у Крагујевцу проглашен први устав у нашој историји – Устав Кнежевине Србије, познат и као Сретењски устав. Република Србија обележава овај национални празник од 2001. године.
Уставом Републике Србије утврђено је да Република Србија има свој грб, заставу и химну. Народна скупштина донела је 2009. године Закон о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије. Према том закону, грб Републике Србије јесте грб утврђен Законом о грбу Краљевине Србије од 16. јуна 1882. године и користи се као Велики грб и као Мали грб. Застава Републике Србије постоји и користи се као Народна застава и као Државна застава. А државна химна Републике Србије јесте свечана песма „Боже правде”.

С обзиром да су у току радови на школи у Буљану у оквиру пројекта енергетске ефикасности, ученици из тог села су од почетка другог полугодишта до данас, а уз сагласност Школске управе у Јагодини, наставу похађали онлајн.
Од понедељка, 1. фебруара 2021. године, сви ученици тог издвојеног одељења наставу ће похађати у матичној школи у Поповцу. Превоз за ученике je обезбеђен, а финансира га дугогодишњи пријатељ и комшија школе у Поповцу, компанија "ЦРХ Србија". 
Настава ће се у матичној школи одвијати у две смене, са непромењеним распоредом часова. У првој смени ће бити сви ученици из Поповца и ученици 1, 3. и 4. разреда из Буљана, а у другој смени 2. разред из Буљана и сви старији разреди из Буљана. Због промене сатница часова, односно увођења још једне смене, мењају се термини превоза и за ученике старијих разреда из Забреге и Бошњана, a договорени распоред превоза можете погледати овде.  

Последње вести

Mar 05, 2021

Поновни прелазак на наставу на даљину

in Обавештења
По препоруци Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Параћин и уз сагласност Школске управе Јагодина, у свим…
Feb 13, 2021

Дан државности Републике Србије

in Обавештења
Обавештавају се ученици да су понедељак и уторак, 15. и 16. фебруар 2021. године, нерадни дани због обележавања Дана…
Jan 29, 2021

Настава за ученике из Буљана од понедељка у матичној школи

in Обавештења
С обзиром да су у току радови на школи у Буљану у оквиру пројекта енергетске ефикасности, ученици из тог села су од…
Jan 15, 2021

Обавештење за запослене - пријава за вакцинацију

in Обавештења
Сви запослени заинтересовани за имунизацију против вируса Covid-19, треба да се за њу пријаве на порталу еУправе. Рок…
Jan 13, 2021

Допис школама у вези са почетком другог полугодишта

in Обавештења
Школама је од школских управа прослеђен мејл о начину организације наставе у другом полугодишту школске 2020/21. године…
Dec 06, 2020

Измене календара рада за ОШ

in Обавештења
Објављен је Правилник о изменама Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021.…
Nov 27, 2020

Нове мере за организацију рада школа и упутство

in Обавештења
У складу са Уредбом о измени и допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19, коју је…

Архива

Основна школа "Бранко Радичевић" 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040 е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.