Буљане се налази источно од Поповца, на обронцима јужног Кучаја.
Село Буљане има школу још од XIX века, која је неколико пута мењала место. Прва школска зграда се налазила у близини Дома, али је она 1951. године изгорела у пожару. Године 1960. саграђена је зграда са четири стана за учитеље, а 1967. године пуштена је у рад нова, једноспратна школска зграда. Настава у Буљану је дуго била шесторазредна (због мањег броја учионица), а ученици су VII и VIII разред похађали у матичној школи у Поповцу. Од школске 1993/1994. године школа у Буљану постаје осморазредна. Године 1996. на школи је дограђен кров, где је до тада постојала само равнa плочa.
Нова школска зграда, у којој се и данас одвија настава, има шест класичних учионица, две просторије прилагођене потребама учионица (тако да се и у њима изводи настава), кухињу, информатички кабинет са десет рачунара.
Нова сала за физичко васпитање је дограђена 2004. године и у њој се одржавају спортска такмичења у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису. Упоредо са салом, школа је коначно добила и мокри чвор, јер су до тада коришћени пољски WC –и. Око школске зграде се налазе зелене површине,  и терен за мали фудбал асфалтиран је 2008. године.

Основна школа "Бранко Радичевић" Забрешка бб, 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.