Menu
Serbian English Russian

Буљане се налази источно од Поповца, на обронцима јужног Кучаја.
Село Буљане има школу још од XIX века, која је неколико пута мењала место. Прва школска зграда се налазила у близини Дома, али је она 1951. године изгорела у пожару. Године 1960. саграђена је зграда са четири стана за учитеље, а 1967. године пуштена је у рад нова, једноспратна школска зграда. Настава у Буљану је дуго била шесторазредна (због мањег броја учионица), а ученици су VII и VIII разред похађали у матичној школи у Поповцу. Од школске 1993/1994. године школа у Буљану постаје осморазредна. Године 1996. на школи је дограђен кров, где је до тада постојала само равнa плочa.
Нова школска зграда, у којој се и данас одвија настава, има шест класичних учионица, две просторије прилагођене потребама учионица (тако да се и у њима изводи настава), кухињу, информатички кабинет са десет рачунара.
Нова сала за физичко васпитање је дограђена 2004. године и у њој се одржавају спортска такмичења у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису. Упоредо са салом, школа је коначно добила и мокри чвор, јер су до тада коришћени пољски WC –и. Око школске зграде се налазе зелене површине,  и терен за мали фудбал асфалтиран је 2008. године.

Основна школа "Бранко Радичевић" Забрешка бб, 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.