Обавештавамо ученике осмог разреда да је тим наставника и ИТ ентузијаста из Западне Србије направио апликацију „Желите ли да постанете средњошколац?“ са циљем да помогне припремање осмака за полагање мале матуре, али и за све остале који би да провере своје знање. Апликација је потпуно бесплатна и доступна је свим Андроид телефонима преко Google play-а. Апликација располаже богатом базом од преко 400 питања и за тест се насумично бира 20. Питања покривају све категорије на малој матури (српски језик, математика, физика, хемија, географија, биологија, историја) 

и прављена су по узору на задатке из тестова на пријемним испитима у претходних неколико година и испуњавају стандарде које је поставио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања Републике Србије. Тест није временски ограничен. Подаци о свим урађеним тестовима, њиховом броју, појединачној и просечној успешности бележе се у статистици тестирања у склопу апликације.

Апликација располаже богатом базом од преко 400 питања и за тест се насумично бира 20. Питања покривају све категорије на малој матури (српски језик, математика, физика, хемија, географија, биологија, историја) и прављена су по узору на задатке из тестова на пријемним испитима у претходних неколико година и испуњавају стандарде које је поставио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања Републике Србије. Тест није временски ограничен. Подаци о свим урађеним тестовима, њиховом броју, појединачној и просечној успешности бележе се у статистици тестирања у склопу апликације.

Основна школа "Бранко Радичевић" Забрешка бб, 35254 Поповац
Тел / факс: 035 / 541 - 040
е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.